Cristiano Ronaldo
0

"Protiv Atletica smo pokazali karakter"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Nogometaši Reala savladali su Atletico 3-2 u madridskom derbiju igranom u nedjelju u sklopu 29. Primerinog kola.

Niz pobjeda na Santiago Bernabeuu tako je ostao netaknut budući da je "kraljevski klub" i u petnaestoj uzastopnoj ovosezonskoj prvenstvenoj utakmici upisao tri boda. Njima je potvrdio prvo mjesto tabele u španskom nogometnom prvenstvu koje drži zahvaljujući boljoj razlici golova u odnosu na bodovno izjednačenu Barcelonu (74).

Ipak, ni do ove pobjede Real nije stigao lako. Atletico je bio taj koji je poveo u desetoj minuti utakmice preko Reyesa, nakon čega su uslijedili golovi Alonsa, Arbeole i Higuaina prije nego što je konačnih 3-2 s bijele tačke postavio Forlan.

"Izvedba koju smo pokazali bila je dovoljna za pobjedu protiv Atletica. Postigli smo tri gola, ali zabrinjavajuće je to što smo ponovno primili dva, a da suparnik gotovo nije niti došao u priliku. Prvo je poluvrijeme bilo dobro, kontrolisali smo utakmicu od samog početka, ali se i našli u situaciji da moramo nadoknađivati rezultat. Bili smo superirorni Atleticu cijelu utakmicu", objasnio je trener Reala Manuel Pellegrini.

"Sretan sam zbog toga što smo pokazali karakter i odigrali dobru utakmicu s cijelim nizom šansi za postizanje pogotka. Sa stavom koji imamo sposobni smo pobijediti svaku ekipu, ali nedopustivo je to da se moramo vraćati u utakmicu. Kada prvi postignemo gol, teško nas je savladati. Mnogi misle da će utakmica protiv Barcelone biti ključna za osvajanje prvenstva. Vidjet ćemo, no namjera nam nije tek savladati Barcelonu već i slaviti u svim utakmicama koje su pred nama. Moramo biti dosljedni u svojim igrama, obaveza nam je predstavljati se u dobrom svjetlu kada su u pitanju domaće utakmice", dodala je prva zvijezda kluba, Cristiano Ronaldo.