Udruženje navijača FKS
0

FOTO / "Protesti u Širokom su podrška ubici"

Piše: Adis Karadža
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
U prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase održana je press konferencija Udruženja navijača FK Sarajeva, uprave i igrača kluba, u vezi sa posljednjim dešavanjima u Širokom Brijegu i Sarajevu.

Kako je rekao predstavnik navijača Sarajeva, Aldin Popara, zbog mnogobrojnih propusta u radu MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, zatraženo je da se u istragu o dešavanjima u Širokom Brijegu uključi i SIPA sa svim raspoloživim sredstvima.

Oni su istakli da je u toku prikupljanje svih fotografija i video snimaka koje su navijači Sarajeva zabilježili tokom incidenta i da će sav materijal biti predat medijima i Federalnoj upravi policije.

Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com

U UNFKS-u smatraju da je tužno i razočaravajuće da optuženi Oliver Knezović pobjegne iz pritvora nakon što je osumnjičen za jedno ubistvo i ranjavanje šest navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Na novinarsko pitanje da li vjeruju u to da je Knezović ubica, istakli su svoju sumnju obrazlažući je svjedočenjima mladića koji su se zatekli u neposrednoj blizini ubijenog Vedrana Puljića, te policijskim izvještajima koji su prvo govorili da je Knezović pucao iz automatske puške, a zatim da je pucao iz policijskog pištolja.

Komentarišući današnje proteste u Širokom Brijegu, predstavnik navijača rekao je da su takvi protesti podrška ubici s čim su se složili i kapiten Sarajeva, Muhamed Alaim i Hajrudin Šuman, predsjednik FK Sarajevo.

Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com

Alaim je još jednom iskazao svoju zgroženost događajima u Širokom Brijegu, rekavši da će razmisliti o nastavku karijere.

Predstavnik navijača izrazio je zabrinutost stanjem svojih povrijeđenih drugova koji se nalaze u mostarskoj bolnici. On je rekao da svakog trenutka iz Mostara dolaze različite informacije i zamolio je sve koji mogu utjecati na to da se dvojica ranjenih navijača prebace na KCUS kako bi se moglo pratiti njihovo stanje. On je dodao da je, prema do sada prikupljenim informacijama, iz vatrenog oružja povrijeđeno oko 15 pripadnika Hordi zla.

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo zahvalili su se građanima Sarajeva, drugim navijačkim grupama i svima koji su iskazali svoju solidarnost. Oni se nadaju da se ovaj tragični događaj nikada, nikome i nigdje neće ponoviti.