Nogomet
0

Protest uprave Željezničara zbog odgađanja derbija

FENA
Predsjedništvo Skupštine i Predsjedništvo FK Željezničar održali su hitne sastanke u povodu novonastale situacija sa odgađanjem derbi utakmice gradskih rivala Željezničara i Sarajevo.

Uprava Željezničara najoštrije protestuje protiv "krajnje diletantskog odnosa" prema takmičenju u Premijer ligi i prema pojedinim bh. klubovima, saopćeno je iz FK Željezničar.

"Odluka gospode Čolakovlća i Dominkovića pokazuju svu bijedu načina na koji se vodi bh. fudbalska organizacija, svu nekompetenstnost tih osoba za obnašanje najodgovornijih dužnosti u našoj krovnoj fudbalskoj organizaciji. Sve ovo direktno utiče na budžet FK Željezničar, jer je evidentno da će se odgađanjem termina utakmice smanjiti posjeta, odnosno interes za ovu utakmicu", ističe se u saopćenju FK Željezničar.

Predsjedništva Skupštine i FK Željezničar zahtjeva u da se ova odluka hitno stornira i redovno kolo Premijer nogometne lige igra u predviđenom, normalnom terminu. U protivnom je najvljeno da će FK Željezničar preduzeti i druge mjere radi zaštite regularnosti takmičenja, kao i zaštite vlastitog financijskog propračuna koji se ovakvim odlukama bitno ugrožava.