Na današnji dan
213

Prošlo je osam godina od tragedije Ljutih Krajišnika na povratku iz Litvanije

N. K.
Ljuti krajišnici ih nisu nikad zaboravili (Foto: Facebook)
Ljuti krajišnici ih nisu nikad zaboravili (Foto: Facebook)
Na današnji dan 2013. godine poginula su trojica pripadnika navijačke grupe Ljuti Krajišnici Almir Kasumović, Vildan Pehlić i Hasib Mahmić, koji su stradali u Poljskoj vraćajući se s posljednjeg meča naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Noć prije ove tragedije ostat će zauvijek upisana u srcima svim Bosancima i Hercegovcima koji vole nogometnu reprezentaciju te nezaboravan trenutak kada je Vedad Ibišević u Litvaniji postigao pogodak i ovjerio historijski plasman našeg tima na Mundijal.

Međutim, već narednog dana pogodila nas je vijest da su tri naša navijača smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći po povratku iz Kaunasa.

Pet dana nakon tragedije, više od 10.000 ljudi je na stadionu u Vrnograču klanjalo dženazu Kasumoviću, Pehliću i Mahmiću.

Navijačka grupa Ljuti Krajišnici, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, i danas je uprkos velikoj tragediji aktivna i redovna na svim utakmicama nacionalnog tima.

"Neka vam je vječni rahmet, Krajišnici moji ljuti. Ono što ste nam ostavili u amanet i danas traje i trajat će do sudnjeg dana", poručio je Admir Karabeg, predsjednik i vođa navijačke grupe Ljuti Krajišnici.

Iako je prošlo osam godina od ovog tužnog događaja, Ljuti Krajišnici zaista nisu zaboravljeni.