Zvjezdan Misimović
0

'Proslavu gola kopirao sam od LeBrona Jamesa'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
“Gotovo je sam Wolfsburgov bosanski playmaker Zvjezdan Misimović odveo njemačke prvake do pobjede od 3:0 kod Besiktasa, njihove druge u Ligi prvaka”, piše njemački Bild.

Tiražni njemački dnevnik podsjeća na Misimovićev pogodak i dvije asistencije u Istanbulu o čemu priča i sama uzdanica Armina Veha, ali i selektora BiH reprezentacije, Miroslava Ćire Blaževića:

"U sljedećem susretu u Moskvi možemo izboriti osminu finala. A, onda 8. decembra stiže Manchester United", kaže Misimović čija se ekipa trenutno nalazi na drugom mjestu skupine B Lige prvaka, sa sedam osvojenih bodova, odnosno tri manje od engleskih prvaka nakon četiri odigrane utakmice.

"Bila je to naša najbolja utakmica sezone u kojoj smo napokon uspjeli odraditi svih devedest minuta u istome ritmu - dodaje strijelac osam ovosezonskih pogodaka i sedmerostruki asistent za Wolfsburgovu ekipu kroz 17 ovosezonskih utakmica.

Njegov tim sada očekuje gostovanje kod Hoffenheima, gdje će tražiti pobjedu nakon dva uzastopna remija.

"Dio izgubljenih bodova moramo nadoknaditi u subotu kod Hoffenheima" kaže Misimović.

“S Misimovićem u formi iz Istanbula to neće biti problem. Ono što ga posebno inspirira: 15. decembra na svijet bi trebao doći njegov drugi sin. Njegov se prvi sin Luka gledajući utakmicu pred televizorom s majkom čudio načinu na koji mu otac proslavlja pogodak ”, dodaje Bild.

"Kopirao sam taj potez od američkog NBA košarkaša LeBrona Jamesa. Prije slobodnih bacanja on uvijek puhne u šaku", objasnio je Misimović.