Nakon pet godina
0

Prosinečki želi vratiti "odbjeglog sina" koji je izazvao skandal pred meč Crne Gore s Kosovom

H. H.
Mirko Ivanić u duelu sa Dele Allijem (Foto: EPA-EFE)
Mirko Ivanić u duelu sa Dele Allijem (Foto: EPA-EFE)
Novopečeni selektor nogometne reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki najavio je da će u tim pokušati vratiti igrača Crvene zvezde Mirka Ivanića.

Ivanić je, zajedno sa tadašnjim saigračem iz Crvene zvezde Filipom Stojkovićem i selektorom Ljubišom Tumbakovićem, napustio reprezentaciju Crne Gore na dan utakmice sa Kosovom u junu 2019, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pomenuti igrači više nisu dobijali pozive za reprezentaciju Crne Gore, ali sada će Prosinečki pokušati popraviti stvari.

"Zvezda je moj klub i naravno da pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je godinama lider tima i nema sumnje da bi nam takav igrač značio u reprezentaciji", rekao je Prosinečki tokom gostovanja na "RTCG".

Hrvatski stručnjak će na klupi Sokolova debitovati 21. marta u prijateljskom meču protiv Bjelorusije u Antaliji, dok ga četiri dana kasnije očekuje test meč i sa Sjevernom Makedonijom

Prosinečki je naslijedio Miodraga Radulovića, a tako je postao drugi selektor koji koji dolazi iz Hrvatske, nakon Zlatka Kranjčara i ukupno sedmi selektor Crne Gore od obnove nezavisnosti.