Meč sa Bugarskom
33

Prosinečki: Vrijeme je nezgodno, ali smo svi spremni i želimo odigrati dobru utakmicu

Piše: K. H.
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki kazao je na konferenciji za medije pred prijateljski susret protiv Bugarske da očekuje jedan dobar susret, a istakao je da je glavni cilj da se igrači što je više moguće uigraju.

On je prije svega kazao da su uslovi za treniranje u Bugarskoj izuzetno teški, ali da u našem timu niko nema probleme s povredama i da ćemo kompletni dočekati sutrašnji meč.

"Kao što vidite, vrijeme je nezgodno i uvjeti nisu idealni za igranje utakmice. Mi ćemo biti spremni, momci su svi zdravi što je najvažnije, ovo je naša prva utakmica u kompletnom rosteru i sigurno je da ćemo sutra odigrati jednu dobru utakmicu bez obzira na uslove. U ovih nekoliko dana odradili smo jedan trening, danas ćemo drugi, pa ćemo vidjeti u kakvom stanju ćemo dočekati utakmicu", rekao je Prosinečki, pa nastavio:

"Nama je svaka utakmica bitna, čak i ta prijateljska gdje mi želimo odigrati jedan dobar meč. Znamo da se ni Bugarska nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo, ovo je nova želja i nova sezona, a glavni cilj je kroz prijateljske utakmice da se uigramo. Rezultat nije najbitnije, želim vidjeti sve igrače na djelu. Teren je bio izuzetan, nismo imali nijedan problem što se toga tiče. Svi igrači su zdravi i svi će biti na raspolaganju za sutrašnji meč", završio je Prosinečki.

Meč u Razgradu igra se sutra (petak) s početkom u 18:00 sati, a pored direktnog prijenosa na Face TV-u, na portalu Klix.ba možete pratiti tekstualni prijenos ove prijateljske utakmice.