Igrao jednu sezonu
63

Prosinečki velikim ovacijama dočekan u Engleskoj: Volio bih biti vaš trener, ovaj klub ima dušu

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Bivši selektor reprezetnacije BiH i proslavljeni nogometaš Robert Prosinečki nakon 24 godine posjetio je engleski klub Portsmouth, u kojem je igrao u sezoni 2001/2002., kada je nastupao u 35 mečeva.

Ovaj engleski niželigaš je organizovao večer Roberta Prosinečkog nakon utakmice sa Sheffield Wednesdayom, a poznato je da ga u ovom klubu smatraju jednim od najboljih igrača u historiji kluba.

U spomenutoj sezoni, Prosinečki je postigao devet pogodaka, ali majstorijama koje je pokazivao na terenu kupio je sve navijače ovog kluba, a kako kaže, sjajno je vratiti se u klub gdje su ga navijači toliko cijenili i voljeli.

"U mojoj godini u Portsmouthu, navijači su me voljeli, a vjerujem da sam igrao jako dobro za njih i zbog toga je sjajno vratiti se ovdje. Igrati za ovaj klub je bilo nevjerovatno i posebno, a i sada vidim da ljudi ovdje žive i dišu za nogometni klub. Veliki klubovi imaju mnogo navijača, ali je ovdje drugačije i jako posebno. Navijači su jednako glasni kao prije, bilo da pobjeđuju ili gube te se vidi lojalnost klubu", rekao je Prosinečki pa nastavio:

"Često razmišljam o tome da treniram ovaj klub, a naravno, ako ikada bude ponude, razmislio bih o tome. Ovo je klub s dušom i dao sam mu 100 posto kao igrač. Bila je to krasna godina za mene kao igrača, a otišao sam zbog očeve bolesti koja je značila da se moram vratiti."

Prosinečki je imao toplu dobrodošlicu na stadionu i vidjeli se da ga naviajči još uvijek pamte i cijene.