Selektor Zmajeva
81

Prosinečki: Spahić, Misimović i Ibišević počinju protiv Crne Gore, neće biti opuštanja

Piše: N. K.
Robert Prosinečki (Foto: H. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: H. M./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži uoči predstojećih prijateljskih utakmica s Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Selektor Robert Prosinečki računa na sve igrače osim Asmira Begovića i Seada Kolašinca, a oproštaj od dresa s nacionalnim grbom protiv Crne Gore bit će upriličen za Zvjezdana Mismovića, Emira Spahića i Vedada Ibiševića.

"Protiv Crne Gore se opraštaju trojica igrača koji su puno dali bh. reprezentaciji. Znam da termin nije idealan i da su igrači umorni, ali jednostavno takva je odluka FIFA-e. Ove dvije utakmice dobro će nam doći za uigravanje i upoznavanje. Svi će biti na raspolaganju, osim Begovića i Kolašinca, što smo ranije i najavili. U Koreju će ići svi osim ako se ne desi nešto veliko, ali nadamo se da neće biti problema", rekao je Prosinečki.

Selektor je istakao kako će igrači koji se opraštaju početi utakmicu.

"Zbog atmosfere je bitno pobijediti i odradit ćemo meč kako treba. Crna Gora je kvalitetan protivnik i to će biti dobar test za oba tima. A onda poslije ove dvije utakmice ide zasluženi odmor. Možda će se malo razvodniti igra zbog izmjena, ali mi nemamo puno prostora da budemo neozbiljni", poručio je Prosinečki.

Haris Duljević (Foto: H. M./Klix.ba)
Haris Duljević (Foto: H. M./Klix.ba)

Nogometaš Dynama iz Dresdena Haris Duljević je podvukao kako je poslije igranja u Premijer ligi BiH u Njemačkoj odigrao sezonu iz snova.

"Igrao sam cijelu sezonu na velikom nivou. Nisam imao puno oscilacija i zadovoljan sam. Jedino nisam zadovoljan rezultatima kluba, jer smo se borili za opstanak, ali eto uspjeli smo u tome pa sam sada rasterećeniji. Atmosfera je na nivou, kao i uvijek. Nadam se da ćemo obje utakmice odigrati maksimalno, jer je reprezentacija nešto najveće što se tiče nogometa. Idemo na pobjede u oba meča. Zadovoljan sam prošlim utakmicama protiv Bugarske i Senegala i imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Ligu nacija. Sve nam je jasno šta od nas traži selektor i nadamo se plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Duljević.