Gotovo identičan tim
20

Prosinečki: Šehić je u prednosti u odnosu na Begovića, novi igrači tek u novembru

Piše: K. H.
Robert Prosinečki (Foto: K. S./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: K. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki za prijateljsku utakmicu protiv Turske te susret Lige nacija protiv Sjeverne Irske pozvao je gotovo identičan tim kao u prethodnim utakmicama, a kazao je da će o novim igračima razmisliti tek u novembru.

"Razgovarao sam s Marinovićem, mladi igrači će igrati u novembru jer sada imaju utakmicu s Portugalom. Lakše je kada imam čitavu ekipu na raspolaganju, osim Todorovića i Ćivića. Oni moraju vjerovati da mogu pobijediti Portugal jer će onda ići u baraž, što je velika stvar za našu reprezentaciju. Gojak igra dobro u Dinamu, Lončar u rijeci, a sigurno je da ima još puno mladih igrača koje pratimo i koji su naša budućnost", kazao je Prosinečki.

Nakon toga se osvrnuo na razgovor s Begovićem koji je opet dobio poziv u reprezentaciju.

"Neće biti problema s Begovićem, vrata su mu uvijek otvorena. Došao je, razgovarali smo i ja sam mu rekao svoja razmišljanja, tako da će biti u kadru za ova dva susreta. Šehić je trenutno u prednosti nad njim, jer, da se ne lažemo, bio je naš najbolji pojedinac u prethodnih šest utakmica", istakao je selektor.

Rekao je i da će meč protiv Sjeverne Irske biti drugačiji od onog koji se igrao u Belfastu te da će oni sigurno doći motivisani.

"Sjeverna Irska igra podjednako dobro i na domaćem terenu i u gostima, sada dolaze u Sarajevo, utakmica će sigurno biti drugačija od prve. Gledat ćemo ih protiv Austrije i vidjet ćemo šta će tu uraditi, rezultat tamo je veoma bitan za naš tim jer ćemo vidjeti da li imamo šanse za prvo mjesto. Oni će igrati na pobjedu kao i mi, nadam se punom stadionu i dobrom ambijentu, msilim da se igrači rado odazivaju pozivu i da svi jedva čekaju utakmicu", smatra Prosinečki.

Selektor je još jednom rekao da ima puno igrača koji očekuju poziv, dodao je kako prati sve, ali da će o drugim igračima razmišljati za naredno okupljanje.

"Ima igrača koje pratimo, Koljića sam zvao u Ameriku i znam njegove kvalitete. Nadam se da će nastaviti igrati dobro u Rumuniji, sigurno je da se radi o dobrom napadaču koji ima svoje kvalitete. Prevljaka smo zvali, ali smo odlučili dati prednost Džeki i Bajiću. Kolašinac će također dobiti poziv kada uhvati kontinuitet", kazao je Prosinečki koji je dodao kako će o pozivu Izeta Hajrovića razmisliti u novembru.

Zmajevi će biti gosti Turskoj 11. oktobra u Rizeu, a ta utakmica će se igrati u terminu od 20:30 sati. Potom će 15. oktobra uslijediti novi duel sa Sjevernom Irskom u Ligi nacija, ovog puta na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Utakmica će početi u 20:45 sati, a u prvom meču je naš državni tim slavio u Belfastu rezultatom 2:1.

Naš tim nakon prva dva kola ima maksimalnih šest bodova u Ligi nacija i trenutno smo u odličnoj poziciji da izborimo plasman u polufinale Lige B.