Turska Super liga
36

Prosinečki s Kayserisporom na nestvaran način izgubio od direktnog rivala s dna tabele

N. K.
Robert Prosinečki (Foto: Kayserispor)
Robert Prosinečki (Foto: Kayserispor)
Nogometaši Rizespora pobijedili su u Rizeu u okviru 31. kola turske Super lige ekipu Kayserispora rezultatom 3:2 i tako u direktnom obračunu napravili veliki korak ka opstanku u društvu najboljih.

Za domaće je odlično krenulo budući da je Samu pogodio već u 11. minuti i doveo domaće u vodstvo. Ipak, izabranici bivšeg selektora reprezentacije BiH su se vratili u igru te uspjeli čak i preokrenuti rezultat.

Prvo je Angelo pogodio za 1:1 u 32. minuti, i to je bio rezultat prvog poluvremena, a onda je Kravets iz penala tri minute prije kraja meča zabio za preokret. Vrijedi istaći da je posljednjih 15 minuta Kayserispor igrao s igračem manje, ali su opet uspjeli doći do gola.

I kada su svi čekali posljednji sudijski zvižduk uslijedio je još jedan šokantan preokret. Naime, Rizespor je uspio postići golove u 92. i 93. minuti preko Garmasha i Fernadesa te doći do zlata vrijedne pobjede.

Rizespor je ovom pobjedom prestigao upravo Kayserispor i nalazi se na 15. mjestu Super lige koje garantuje igranje i naredne godine u turskoj eliti. Do kraja prvenstva je ostalo još tri kola.

Inače, ovo je Prosinečkom bila 16. utakmica na klupi Kayserispora i šesti poraz. Isto toliko ima pobjeda i četiri neriješena rezultata.