Umjesto Burića
258

Prosinečki pozvao Kjosevskog u reprezentaciju BiH

Klix.ba
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Golman Željezničara, Vedran Kjosevski, dobio je poziv selektora nogometne reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog za naredne dvije prijateljske utakmice koje će Zmajevi odigrati protiv Bugarske i Senegala.

Reprezentacija BiH će 23. marta gostovati u Razgradu kod domaće reprezentacije Bugarske, a četiri dana poslije će u Le Havreu igrati protiv Senegala. Selektor Robert Prosinečki je prije nekoliko dana objavio spisak nogometaša na koje računa, a jedan od golmana, Jasmin Burić, povrijedio se protekli vikend, pa je selektor pozvao golmana FK Željezničar, Vedrana Kjosevskog.

Podsjetimo, na spisku je od ranije jedan nogometaš Plavih, Goran Zakarić, a Željezničar je sada jedini bh. tim koji ima dva svoja igrača u reprezentaciji.

Vedran Kjosevski rođen je 11. maja 1995. godine u makedonskom Valesu. U Želju je Vedran stigao 2005. godine i od tada je branio za sve omladinske selekcije Plavih. Branio je i za sve omladinske reprezentacije BiH, a ovo mu je prvi poziv za A selekciju. U plavom dresu je nastupio na 86 utakmica, a mrežu netaknutom je sačuvao na 39 susreta.