Novi selektor
808

Prosinečki potpisao ugovor sa NSBiH, ubrzo spisak igrača za prijateljsku utakmicu

Piše: K. H.
Robert Prosinečki (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon tri mjeseca čekanja konačno je dobila ime novog selektora, a novi trener Zmajeva Robert Prosinečki danas je i zvanično predstavljen u Sarajevu.

Prosinečki je pri ulasku u konferencijsku salu dobio veliki aplauz od pristunih, a odmah na početku kazao je da mu je čast biti selektor reprezentacije BiH.

"Čast mi je što sam izabran za novog selektora, pogotovo pred sljedeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Za ova dva dana sam dobio puno poziva i razgovarao sam o onome što slijedi. Nadam se da ćemo sarađivati što je bolje moguće, a ja ću dati sve od sebe da BiH ode na veliko takmičenje kao što je Evropsko prvenstvo", rekao je Prosinečki.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

On je rekao da je dobio puno čestitiki od trenutka kada je preuzeo selektorsku poziciju, a dodao je da će spisak igrača koji putuju u SAD biti poznat uskoro.

"Dobio sam puno čestitki, ali da ne govorimo o imenima, sigurno je da ću imati vremena za razgovor sa svim igračima. Veliki klubovi vjerovatno neće pustiti igrače na turneju u SAD-e, a ovih dana obavit ćemo razgovor sa selektorom mlade reprezentacije da vidimo koji su to igrači koji će ići na turneju. Spisak se očekuje vrlo brzo, možda za koji dan, bit će nekih novih igrača i onih koji su ranije bili tu", kazao je Prosinečki.

Popularni Žuti rekao je da će obaviti razgovor s igračima koji su se nedavno oprostili od dresa reprezentacije, ali da neće biti tragedija ako oni ne promjene svoju odluku.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Moj će biti zadatak da pričam s dva igrača koja su se oprostila. Mislim da još uvijek mogu igrati ukoliko gledamo njihove godine, a da li ćemo uspjeti u tome, ne mogu vam sada reći. Ukoliko se oni odluče za odlazak, onda moramo gledati na nove igrače. Kao selektor Azerbejdžana sam više pratio reprezetnacije nego klubove i znam da BiH ima puno dobrih stvari u svojoj igri, ali i onih koje se trebaju popraviti", rekao je Prosinečki.

Za kraj, Prosinečki je rekao da će biti u kontaktu sa bivšim selektorom Mehmedom Baždarevićem koji od oktobra ne obnaša tu funkciju.

"Baždarević i ja smo igrali zajedno u dresu Jugoslavije i sigurno ću se vidjeti s njim kako bi porazgovarali o svemu", završio je Prosinečki.