Oštra poruka
32

Prosinečki odgovorio na gnusne uvrede: Isfrustrirani ste, 18 godina pričate o tituli i ništa

S. G.
Nekadašnji bh. selektor (Foto: D. S./Klix.ba)
Nekadašnji bh. selektor (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Rudeša Robert Prosinečki odgovorio je navijačima Hajduka na uvrede koje su mu uputili 20. augusta za vrijeme utakmice ovih timova u kojoj su Splićani slavili rezultatom 2:0.
"10 eura, može hvala. Ipak četniku nije plaća mala", glasila je poruka Torcide upućena bivšem selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vjerovatno je to bila aluzija na period karijere koji je Prosinečki proveo u Crvenoj zvezdi, s kojom je bio prvak Evrope. Dio oko 10 eura odnosio se na cijenu ulaznica koju navijači smatraju previsokom.

On je nakon nekoliko dana šutnje konačno odlučio odgovoriti na ovu gnusnu uvredu, "pecnuvši" Hajdukovce tamo gdje ih najviše boli.

"Vi ste dolje u problemu jer ste frustrirani što osamnaest godina niste osvojili prvenstvo! Normalno je da se onda događaju ovakve stvari. Osamnaest godina već govorite da ćete biti prvaci, ali niste! Što se tiče Torcide, njihova navijanja, punog stadiona i euforije, to je dobro za hrvatski nogomet", riječi su Velikog Žutog koji dodaje:

"Ružno je i ni malo ugodno, ali sve je već rečeno s tim transparentom, to ide Torcidi na dušu, ali ne znam zbog čega, vjerovatno zbog Marka Livaje. Stojim iza toga što sam rekao o njemu, Livaja je dobar igrač, ali se tako ne može ponašati. Šta ima veze to što sam rekao?", dodaje.