Susreti 11. i 15. oktobra
128

Prosinečki objavio spisak Zmajeva za Tursku i Sjevernu Irsku: Povratak Begovića, Pirić otpao

Piše: D. B.
Robert Prosinečki (Foto: K. S./Klix.ba)
(Foto: K. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacija BiH Robert Prosinečki na konferenciji za medije održanoj u Sarajevu saopćio je spisak pozvanih igrača za prijateljsku utakmicu protiv Turske te susret Lige nacija protiv Sjeverne Irske.

Prosinečki je u odnosu na prethodni spisak napravio samo jednu promjenu, golman Asmir Begović se vratio u reprezentaciju, dok je sa spiska od 23 nogometaša otpao Kenan Pirić.

Zmajevi koje je Prosinečki pozvao za naredne dvije utakmice su:

- golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth) i Vedran Kjosevski (Željezničar

- odbrana: Darko Todorović (Red Bull Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag) i Bojan Nastić (Genk)

- vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Sanjin Prcić (Levante) i Deni Milošević (Konyaspor)

- napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen) i Rijad Bajić (Basaksehir).

Zmajevi će biti gosti Turskoj 11. oktobra u Rizeu, a ta utakmica će se igrati u terminu od 20:30 sati. Potom će 15. oktobra uslijediti novi duel sa Sjevernom Irskom u Ligi nacija, ovog puta na stadionu Grbavica u Sarajevu. Utakmica će početi u 20:45 sati, a u prvom meču je naš državni tim slavio u Belfastu rezultatom 2:1.