Novi kandidat
423

Prosinečki o preuzimanju Zmajeva: Obavili smo razgovor, BiH ima odličnu ekipu

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Proslavljeni hrvatski nogometaš i stručnjak Robert Prosinečki u izjavi za portal Klix.ba potvrdio je da su Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz bili u Zagrebu te da je obavio razgovor s njima povodom preuzimanja upražnjenog mjesta selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je kazao da je BiH odlična reprezentacija s velikim potencijalom te da ćemo ubrzo saznati epilog svega.

"Misimović i Kajtaz su bili u Zagrebu, razgovarali smo i ubrzo ćemo vidjeti šta će se desiti. Još uvijek ne znam šta će se desiti od svega, ali BiH je odlična reprezentacija sa sjajnim igračima i velikim potencijalom. Puno stvari se treba posložiti, a ubrzo ćemo saznati epilog svega", rekao je Prosinečki za Klix.ba

Nakon toga, Prosinečki je kazao da je veoma bitna podrška svih članova Nogometnog saveza, a podsjećamo, njega je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević predložio kao jedno od osam imena za novog selektora.

"Veoma je važna podrška čitavog saveza i to je vrlo, vrlo bitno. Reprezentacija BiH je skup igrača koji igraju u velikim klubovima i to je ekipa s kojom se može uraditi puno stvari. Ipak, bitnije je da se sve stvari poslože, a važno je imati i sreće u trenucima kada je ona potrebna", završio je popularni Žuti.

Tokom trenerske karijere Prosinečki je vodio reprezentaciju Hrvatske kao pomoćnik Slavenu Biliću, a nakon toga kao glavni trener Crvene zvezde i turskog Kayserispora, da bi posljednji angažman imao kao selektor Azerbejdžana.