Antalyaspor odnijela bod
80

Prosinečki ni nakon šeste utakmice na klupi Kayserispora nije upisao trijumf

F. Z.
Robert Prosinečki (Foto: EPA-EFE)
Robert Prosinečki (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Kayserispora remizirali su danas na domaćem terenu protiv Antalyaspora rezultatom 2:2 u 21. kolu turske Superlige. Bila je to šesta utakmica za Roberta Prosinečkog na klupi ove ekipe u drugom mandatu, a ni u ovom duelu nije upisao trijumf.

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine nije uspio preokrenuti situaciju u redovima fenjeraša turske Superlige nakon što se vratio krajem decembra prošle godine.

U duelu s Antalyasporom domaćin je vodio rezultatom 2:1 sve do 83. minute susreta, a onda je Fredy postavio konačan rezultat utakmice (2:2).

U prvom duelu u Kupu Turske remizirao je s Fenerbahčeom (0:0), potom je uslijedio debakl od Alanyaspora u gostima (5:1), a nakon toga i poraz u revanš susretu Kupa Turske od Žuto-plavih (2:0). Kayserispor je potom u prvenstvu remizirao s Ankaragucuom (0:0), a prije duela s Antalyasporom fenjeraš Superlige poražen je na teškom gostovanju u Istanbulu od Galtasaraya rezultatom 4:1.

Naredni duel Kayserispor igra na gostujućem terenu s Denizlisporom, a potom dočekuje još jednog konkurenta za opstanak Konyaspor. Vezat će Kayserispor dvije domaće utakmice, nakon Konyaspora u goste im dolazi Goztepe, a potom putuju na megdan pretposljednjoj Kasimpaši. Ove četiri utakmice mogle bi odrediti sudbinu Kayserispora u turskoj Superligi.

Tabela: