Žal za bodovima
1k

Prosinečki: Nemam šta zamjeriti momcima, a atmosfera je bila kao u BiH

Piše: E. M.
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Allianz stadionu u Torinu poražena od selekcije Italije rezultatom 2:1, a selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki je kazao da svojim izabranicima ništa ne može zamjeriti.

“Momci su odradili izvanrednu utakmicu, nemam im šta zamjeriti. Imali smo puno ili dovoljno prilika da rezultat bude drugačiji. Kod 1:0 smo imali šansu za 2:0 i vjerovatno bi bilo gotovo. Tako je u nogometu, odigrali smo jednu od najboljih utakmica, izgubili smo od velike Italije koja greške zna kazniti. Mislim da nismo zaslužili izgubiti, ali ovo je nogomet. Momci su dali sve od sebe, budućnost BiH s njima nema problema, ali šteta što s bodom nismo otišli kući”, kazao je Prosinčeki.

Dodao je da prvi gol nije bio kiks u odbrani te da je pitanje da li će Italija ikada više dati takav gol, a dodao je i da je BiH jedno vrijeme dominirala.


“Mislim da su odigrali dobru utakmicu, kikseva je bilo, nisu dobrodošli posebno protiv Finske gdje smo imali problema u zadnjem redu, ali mislim da su danas momci odigrali dobro. S Italijom gdje smo u jednom periodu dominirali, gdje smo mogli završiti utakmicu, sve se okrenulo. Ovo je velika reprezentacija i očekivali smo pritisak od 15-20 minuta i bitni su im bodovi.

Kazao je da mu je žao što je samo jednu utakmicu odigrao loše i to protiv Finske te da se sve okrenulo od tada u pogrešnom smjeru.



“Možda smo mislili da će to biti lakše, a na kraju nas pobijedi reprezentacije od koje smo bolji. Današnji motiv je bio veliki, ali protiv Italije koja ima velikih i kvalitetnih igrača nije moguće odigrati bez greške. Možemo igrati s bilo kojom reprezentacijom”, istakao je naš selektor.

Talijanski novinar je kazao da se prvi sat utakmice činilo kao da igraju u Bosni i Hercegovini.

"Navikli smo na to, ali vi niste. Gdje god idemo, imamo mnogo navijača i večeras su bili fenomenalni. Žao nam je što danas nismo napravili povoljan rezultat. Odigrali smo dobro, ali falili su nam bodovi. Navijači su fenomenalni, osjećali smo se kao da igramo u BiH", zaključio je Prosinečki.