Selektor Zmajeva
253

Prosinečki: Nećemo ići na bod protiv Austrije, imamo veliku obavezu prema našim navijačima

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki obratio se javnosti posljednji put uoči sutrašnje utakmice 5. kola Lige nacija protiv Austrije u Beču.

Prosinečki je prvo prokomentarisao navode da će BiH igrati na bod, koji bi ujedno značio i u prvu poziciju u grupi.

"Nismo ni u jednom trenutku razmišljali da idemo na bod. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu. Motivisani smo i željni da damo sve od sebe kako bi ostvarili dobar rezultat. Austrija je dobra reprezentacija, ali znamo i da će naših navijača biti u velikom broju pa imamo obavezu prema njima", rekao je Prosinečki.

Selektor BiH se potom osrvnuo na taktičke postavke koje očekuje od obje selekcije.

"Probat ćemo dominirati na sredini terena, a ako i pritisnu možemo se osloniti na naše ubojite kontre i polukontre", istakao je.

Prosinečki je dodao kako su mu svi reprezentativci na raspolaganju te nije želio komentarisati povrede u selekciji Austrije.

"Možemo samo nagađati hoće li im određeni igrači oporaviti. U našem timu su svi spremni i večeras ćemo sve to provjeriti", kazao je selektor.

Podsjetimo, utakmica između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak na stadionu Ernst Happel u Beču s početkom od 20:45 sati.