Bacio se na posao
180

Prosinečki nakon meča i press konferencije ostao sam u sali, čitao sastav Grčke protiv Italije

E. B.
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Poznata floskula koja se (pre)često koristi u sportu "okrećemo se narednoj utakmici" većinom je plod nekreativnosti osobe koja je izgovara, no u slučaju Roberta Prosinečkog se večeras pokazala tačnom.

Nakon pobjede nad Finskom (4:1) selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine je otišao na konferenciju za medije, jednu od najdužih u karijeri koja je trajala čak 27 minuta.

Na njoj je govorio i o selekciji Grčke protiv koje Zmajevi igraju u utorak, a skrenuo je pažnju na to da, iako u oslabljenom sastavu, Grci mogu itekako napraviti probleme našoj selekciji.

"Koliko god se priča da im ne igraju najbolji igrači, pod novim selektorom će uraditi sve da naprave dobre rezultate", između ostalog je rekao Prosinečki.

Nakon završetka press konferencije Prosinečki je ostao u sali, te je odmah prešao sa riječi na djela. Odmah je uzeo mobitel u ruke i potražio koji je sastav selektor Grčke John Van't Schip izveo protiv Italije.

Susret Italija - Grčka počeo je večeras na rimskom Olimpicu u 20:45 sati, a od prve minute za Helene igraju Paschalakis, Bakakis, Chatzidiakos, Siovas, Stafylidis, Zeca, Kourbelis, Bouchalakis, Bakasetas, Limnios i Koulouris.