Selektor BiH
51

Prosinečki: Nadam se pobjedama nad Armenijom i Grčkom, Sarićevo neigranje će biti veliki hendikep

Piše: E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki optimista je pred početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Vjerujemo da ćemo pobijediti Armeniju, a tri dana kasnije igramo protiv Grčke. Mi tradicionalno imamo problem sa Grcima, oni su veoma nezgodni, znaju igrati na rezultat, na kraju krajeva bili su i evropski prvaci", rekao je selektor Zmajeva i nastavio:

"Imamo pet dana priprema nakon dužeg perioda, to je dovoljno vremena. Ja sam po navici optimista i nadam se da ćemo slaviti u oba meča. Armenija ima Mkhitaryana i zbog toga ih ne smijemo potcijeniti. Grčka ima dobru odbranu, prava su ratnička ekipa sa igračima koji igraju u najboljim svjetskim klubovima", kaže Prosinečki koji u prvom meču neće moći računati na povrijeđenog Elvisa Sarića.

"Sarić najvjerovatnije neće igrati protiv Armenije. On je standardan igrač, bio je veoma dobar i njegovo neigranje će biti hendikep za nas. Vidjet ćemo ko će ga zamijeniti", rekao je Prosinečki.

Zmajevi su Ligu nacija završili na prvom mjestu u grupi, što raduje Prosinečkog pred start kvalifikacija za Euro.

"Pokušat ćemo nastaviti u ritmu iz Lige nacija. Ekipa je dobila samopouzdanje, atmosfera je dobra, što je najvažnije. Manje-više svi igrači su u dobroj formi, svi su standardni i ove dvije utakmice nam dolaze u pravo vrijeme. Veći će problem biti utakmice u junu kada su igrači na odmorima. Kolašinac će nam donijeti dimenziju više jer nije odigrao nijednu utakmicu u Ligi nacija", rekao je Robert Prosinečki.

Zmajevi će 23. marta na Grbavici ugostiti Armeniju, a tri dana kasnije u Zenici će dočekati selekciju Grčke.