Selektor Zmajeva
363

Prosinečki: Dobro je pobijediti zbog samopouzdanja, protiv Senegala će biti promjena

Piše: N. K.
Robert Prosinečki (Foto: EPA-EFE)
Robert Prosinečki (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Razgradu rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici savladala domaću selekciju Bugarske, a nakon meča bh. selektor Robert Prosinečki je istakao kako je ekipa zajedno veoma kratko vrijeme.

"Prvo poluvrijeme smo igrali dobro i mogu biti zadovoljan. Ipak, nedostaje nam uigranosti. Dobro je pobijediti radi samopouzdanja i mislim da ćemo biti sve bolji. Rotirali smo igrače. U jednom periodu smo dobro igrali, a Bugarima smo sopstvenim greškama pružali šanse za pogodak. Bilo je perioda gdje smo uvezali nekoliko pasova i stvarali smo opasnost. Držali smo loptu i odmah smo bili opasni", rekao je Prosinečki.

Bh. selektor je potom podvukao kako je zadovoljan izdanjem Kodre i Duljevića.

"Kodro je bio dobar i to ne samo zbog gola. Borio se, baš kao i Duljević. Bešiću nedostaju mečevi. Memišević prvi put igra na boku i moramo to imati na umu. Ima dosta posla i moramo se poboljšati. Zadovoljan sam sredinom u prvom poluvremenu, a individualnih grešaka je bilo. Sada moramo razmišljati o Senegalu, a u tom susretu dobit će šansu i drugi igrači", istakao je.

Prosinečki se osvrnuo i na igru Bešića.

"Pozicija zadnjeg veznog je među najvažnijim. Bešić je malo lutao, ali doći će to sve na svoje. Vidjeli ste i sami kad malo bolje odigramo i razigramo, da tada i stvaramo šansu. To je jako zahtjevna pozicija, gdje moraš biti lagan i rastrčan. Pobijedili smo dobru reprezentaciju i moramo biti zadovoljni", poručio je Prosinečki.