Problemi na startu
15

Prosinečki danas okuplja Zmajeve bez povrijeđenog kapitena Džeke

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor Robert Prosinečki danas će u Zenici okupiti reprezentativce Bosne i Hercegovine te tako početi pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Grčke.

Okupljanje igrača i članova stručnog štaba zakazano je za 12:00 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH, a večeras od 18:00 sati će igrači odraditi i prvi trening.

Planirano je da Zmajevi do utakmice s Finskom, koja se igra u subotu na stadionu Bilino polje u Zenici, obave pet treninga što će biti sasvim dovoljno da selektor probere idealnu startnu postavu.

Međutim, užasna vijest za Prosinečkog i sve bh. navijače stigla je jučer iz Rima nakon što se saznalo da će kapiten Edin Džeko propustiti predstojeće dvije važne utakmice zbog povrede.

Naime, Džeko je u meču protiv Cagliarija slomio jagodičnu kost i danas će biti operisan zbog čega mu slijedi pauza od dvije do tri sedmice.

Još uvijek nije poznato hoće li Prosinečki zvati nekog novog kao zamjenu za Džeku, a od trenutnih napadača na raspolaganju su mu Riad Bajić iz Konyaspora i Armin Hodžić iz MOL Fehervara.

Podsjetimo, utakmica protiv Finske na rasporedu je u subotu, a potom tri dana kasnije gostujemo Grčkoj u Atini. Kako bi ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine kroz ove kvalifikacije potrebne su nam obje pobjede.