Optimizam među Zmajevima
26

Prosinečki: Bit će teško protiv Armenije i Grčke, ali vjerujem u šest bodova

Piše: D. B.
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki je danas saopćio spisak reprezentativaca za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Armenije u Sarajevu te Grčke u Zenici, a potom je govorio o različitim temama.

"Svaka utakmica je važna, ali nakon dobrog starta je sve lakše zbog samopouzdanja i atmosfere. Bitne su jer igramo kući, nadam se da ćemo ih dobro odraditi. Armenija nije na nivou za borbu za vrh, ali neće biti lako jer su željni dokazivanja. Grci su neugodni, prave probleme svima, imaju kvalitet, posebno u odbrani. Neće biti lako, ali optimističan sam, u Ligi nacija smo igrali dobro i bili prvi. Očekujem da u kvalifikacijama također budemo pravi. Čekaju nas teške utakmice, ali mi to možemo. Bilo bi idealno da osvojimo šest bodova te da onda čekamo Finsku i Italiju. Vjerujem u šest bodova, dat ćemo sve od sebe za pobjede pred našom publikom", izjavio je Prosinečki.

Sead Kolašinac se vratio u reprezentaciju nakon problema s povredama.

"Pratimo ga, najvažnije je da je spreman. Očekujemo da će nam dati kvalitet više", dodao je selektor.

Ognjena Vranješa neće biti među Zmajevima, ali ima alternativa.

"O Vranješu više nećemo pričati. Imamo ove igrače, Todorović ima kvalitet, dosta je igrao za Salzburg. Bičakčić igra, Šunjić je počeo sezonu, ostali su također u dobroj formi. Nadam se da ćemo sve dobro složiti. Ostalo je još jedno kolo, nadamo se da neće biti povreda", kazao je Prosinečki.

Poziv nije dobio ni Izet Hajrović koji je povrijeđen.

"Ne znam da li je jedini razlog povreda. Prema svim informacijama, neće igrati duže zbog problema s tetivom. Ne znam da li bi bio na spisku i bez toga", istakao je popularni Žuti.

Zmajevi pripreme počinju 18. marta okupljanjem na Ilidži, protiv Armenije igraju 23. marta na Grbavici u Sarajevu, a potom tri dana kasnije protiv Grčke na Bilinom Polju u Zenici.