Miralem Pjanić
0

"Propustili smo svoju priliku u Lisabonu"

Totalsport
Bosansko-hercegovački 19-godišnji reprezentativac Miralem Pjanić jedini je igrač u francuskom Lyonu koji je odigrao svih 20 utakmica ove sezone, računajući prvenstvo i Ligu prvaka.

Nogometaš kojeg mnogi analitičari opisuju kao jednog od najvećih talenata na evropskom tlu upoznat je sa činjenicom da je redovito igrao i u prvenstvu i u Ligi prvaka, ali nije znao da je baš jedini takav u ekipi.

"Već sada sam prikupio više nastupa nego u cijeloj prošloj sezoni. Nikada nisam sumnjao u svoje mogućnosti, ali se neću uljuljati zbog ove statistike, već ću samo nastaviti s napornim radom. Vrlo sam sretan u Lyonu. Volim taj klub i sve ljude koji su uključeni u rad njegovog pogona. Osim toga, cijenim povjerenje koje mi trener ukazuje. Kada bi me i posjeo na klupu, poštovao bih njegovu odluku, iako uvijek želim igrati, u svakoj utakmici", priča naš reprezentativac za službenu klupsku stranicu.

Opisao je i vlastitu poziciju u ekipi

"Ja sam vezni igrač i svejedno mi je da li igram iza napadača ili, kao što često formacijski igramo, s trojicom u veznom redu. Volim imati loptu u nogama i odigravati brza dodavanja tražeći najbolja rješenja."

A slobodni udarci?

"Zabio sam dva puta iz slobodnjaka. No, moram još popraviti asistiranje suigračima iz prekida. Želim igrati i bolje od trenutnih izdanja kako bih pomagao momčadi onako kako je to ranije činio Juninho", kaže ''Mire'', kako ga vjerojatno oslovljavaju u klubu. 

Dakako, osvrnuo se i na propuštenu priliku bh. reprezentacije, koja je u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala izgubila obje utkamice, i u Lisabonu i u Zenici, s istovjetnih 1-0.

"Ne trebam niti isticati da sam zbog toga jako razočaran. Nismo uspjeli pronaći solucije kako ih proći. Mislim da smo svoje prilike propustili u prvoj utakmici u Lisabonu. U uzvratnoj smo se previše oslanjali na duge lopte. Ja sam u prvom dvoboju ušao s klupe, a u drugom bio u sastavu od početka."

Na kraju, mladi bosanski nogometaš tvrdi da je ove sezone ekipa Lyona homogenija nego prošle, iako je ostala bez Juninha i Karima Benzeme.

"Možda smo se prije previše oslanjali na njih dvojicu. Nadam se da ćemo uspjeti proći osminu finala Lige prvaka", zaključio je Pjanić.