Preokret
0

Propao Schickov transfer iz Sampdorije u Juventus

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus je odustao od dovođenja napadača Patrika Schicka iz Sampdorije iako je igrač bio na ljekarskom pregledu.

Ovaj 21-godišnji napadač iz Češke je trebao preći u Juventus za 30 miliona eura i već je bio na ljekarskom pregledu povodom transfera, ali na kraju je ostao u Sampdoriji, saopćeno je iz Juventusa i Sampdorije.

"Klubovi Sampdoria i Juventus objavljuju da je donesena zajednička odluka o tome da se ne kompletira transfer igrača Patrika Schicka", stoji u saopćenju.

Sumnja se da je glavni razlog Juventusovog odustajanja taj što Schick ima problema sa srcem iako niko iz klubova nije potrvrdio takve navode.

Predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero je izjavio da je Schick zdrav i da su navodi o njegovim problemima sa srcem čista farsa.

"Mislio sam da će otići u Juventus. Ovako ćemo ga vratiti nazad i pošto je istekla njegova otkupna klauzula sada ga možemo prodati ne za 30 miliona eura nego možda za 40-50 miliona eura", kazao je Ferrero.

Igrač Udinesea Jakub Jankto, koji je igrao sa Schickom za Češku na minulom U21 Euru, izjavio je da "zna da je Schick imao neke male probleme sa srcem, ali da to ne bi trebalo biti ozbiljno".

Schick je postigao 11 golova u 32 utakmice u njegovoj prvoj sezoni u dresu Sampdorije nakon što je na ljeto 2016. godine stigao iz Sparte Prag za četiri miliona eura.