Legenda odlazi
0

Propao prvobitni plan Katalonaca: Barcelona suzila potragu za Xavijevim nasljednikom na dva imena

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Barcelona je nastavila potragu za nasljednikom Xavi Hernandeza koji je poslije susreta s Villarrealom istakao da će 30. juna napustiti klupu Barcelone.

Prvobitno su Katalonci željeli da na klupu postave Rafaela Marqueza do kraja sezone nakon čega bi doveli neko "zvučno" trenersko ime, ali se odustalo od te ideje te će Xavi ostati do kraja sezone osim u slučaju negativnog rezultata u Ligi prvaka protiv Napolija.

U ovom trenutku dva trenera imaju prednost u odnosu na ostale. U pitanju su Italijan Roberto de Zerbi te Hansi Flick koji prema navodima španskih medija žele doći na klupu katalonskog giganta, ali još nisu dobili zvaničnu ponudu.

De Zerbi je aktuelni menadžer Brightona s kojim ove sezone igra veoma atraktivno i ostvaruje više nego zapažene rezultate.

Argumenti za njegovo dovođenje su da je mlad te željan osvajanja trofeja, a ne bi bio skup iako je problem što ima ugovor sa aktuelnim klubom.

To je prednost Flicka koji je zastupnik "njemačke struje", a koju Laporta jako voli te je već pristupio učenju španskog jezika.

Pored njih dvojice kao kandidat za klupu Barcelone spominje se i Jurgen Klopp, no on je bio vrlo jasan kada je rekao da želi u slobodnoj godini vratiti izgubljenu energiju.

Bilo je govora i o Thiagu Motti, no njemu se ne daju velike šanse za dolazak za Nou Camp.