Potraga se nastavlja
75

Pronađeni dijelovi aviona u kojem je nestao Emiliano Sala

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Agencija za civilno zrakoplovstvo Velike Britanije objavila je da su na plaži na sjeverozapadu Francuske pronađeni dijelovi sjedala za koje se vjeruje da pripadaju nestalom avionu u kojem su se nalazili Cardiffov napadač Emiliano Sala i pilot.

Avion Piper PA-46 nestao je između Francuske i Engleske kada se Sala vraćao na Otok, a avion je nestao s radara u blizini otočića Alderney u Engleskom zaljevu. Nakon tri dana opsežne, ali neuspješne potrage, spasilačke službe su odustale smatrajući da više ne postoje šanse da su pilot i nogometaš eventualno preživjeli.

Porodica argentinskog napadača ipak je nastavila potragu, a dobili su i veliku pomoć brojnih svjetskih nogometaša koji su prikupili blizu 300.000 eura za privatnu potragu.

Nakon što više od sedam dana nije bilo traga nestalom avionu, na plaži u blizini francuskog gradića Surtainvillea, 60 kilometara zapadno od Caena, isplivali su dijelovi sjedala za koje se vjeruje da pripadaju nestalom avionu.

"Predmeti su nađeni u kratkom vremenskom razmaku i prvim pregledom utvrđeno je da vrlo vjerovatno pripadaju nestalom avionu", objavila je danas britanska agencija za civilno zrakoplovstvo, a dodali su da će pokrenuti vlastitu potragu za avionom na morskom dnu u saradnji s privatnom istragom koju je pokrenula porodica Emiliana Sale.

Podsjećamo, Sala je u transferu vrijednom 17 miliona eura prešao iz Nantesa u Cardiff, a samo tri dana poslije, nakon što se otišao pozdraviti s bivšim saigračima, avion u kojem je letio pod nepoznatim okolnostima je nestao između Engleske i Francuske.