Danas predstavljanje
16

Promjena na klupi tuzlanske Slobode, novi trener Zlatan Nalić

FENA
Zlatan Nalić (Foto: K. S./Klix.ba)
Zlatan Nalić (Foto: K. S./Klix.ba)
Poslije samo dva kola Premijer lige BiH smjena trenera najavljena je u Slobodi. Informacije o tome da će umjesto Milenka Bošnjakovića na "kormilo“ kluba iz Tuzle zasjesti Zlatan Nalić, sin nekadašnjeg nogometaša Slobode Mesuda Nalića, danas će biti službeno potvrđene.

Na stadionu Tušanj je za 13:00 sati najavljena vanredna konferencija za medije radi predstavljanja novog šefa stručnog štaba. Riječ o smjeni Milenka Bošnjakovića, odnosno, imenovanju Zlatana Nalića novim trenerom Tuzlaka.

Na početku priprema uprava Slobode otkazala je saradnju Slavku Petroviću, koji je tuzlanski klub vodio prošle sezone. Umjesto njega angažovan je trenerski tandem Admir Smajić – Milenko Bošnjaković, da bi poslije samo mjesec dana Smajić odstupio, navodno zbog zdravstvenih problema.

Bošnjaković je nastavio sam, uz asistente Osmanhodžića, Edina Ribić i pridodatog Gradimira Crnogorca, nakon što je stručni štab napustio prvi asistent Amir Spahić.

Nakon poraza od Zrinjskog na Tušnju (0:1), Sloboda je u 2. kolu remizirala sa Zvijezdom 09 (1:1), ali Bošnjaković vjerovatno neće sjediti na klupi Tuzlaka u nedjelju, kada nogometaši Slobode dočekuju Sarajevo. U izjavi za Fenu Bošnjaković nije mogao potvrditi informaciju o smjeni.

"Nemam pojma šta se dešava. Prekjučer smo imali trening, jučer je bio slobodan dan, danas je zakazan novi trening. Niko me nije nazvao 20 dana, niti mi je bilo šta ranije nagoviješteno u vezi sa mojim radom", izjavio je Bošnjaković.

Što se Nalića tiče, igračku karijeru započeo je na Tušnju, nastavio u Srbiji, Grčkoj i Švedskoj. U trenerskoj karijeri samostalno je vodio ekipu Prespa Birliku, člana četvrte švedske lige, a bio je član tima U21 reprezentacije Švedske koja je osvojila naslov prvaka Evrope.