Fantastični prizori
876

Proletite tribinama stadiona Grbavica iz potpuno drugačije perspektive

N. K.
Dron letio tik iznad stolica (Foto: Screenshot)
Dron letio tik iznad stolica (Foto: Screenshot)
Nogometaši Željezničara pripremaju se izuzetno važnu utakmicu Premijer lige BiH protiv Posušja, a ovaj meč na stadionu Grbavica bit će poseban i zbog oproštaja Samira Bekrića od plavog dresa.
Upravo su Bekrić i stadion Grbavica bio inspiracija ekipe Helifilma koji su dronom snimili fantastične kadrove iz Doline ćupova.

Naime, iz potpuno drugačije perspektive, tik iznad stolica, dron leti između sve četiri tribine Grbavice te snima video kojim možete doživjeti potpuni utisak boravka na stadionu.

Za to vrijeme Bekrić postiže pogodak, kao i mnogo puta do sada na svojoj Grbavici, što upotpunjuje ovaj snimak koji je i svojevrsni poziv za sutrašnju utakmicu koja se igra od 17:00 sati.

Osim oproštaja Bekrića, susret je bitan za izabranike Nermina Bašića budući da Plavi u svojim rukama drže plasman u evropska takmičenja naredne sezone.

Prvi rival je Posušje, a u posljednjem kolu Željezničar će gostovati Slobodi. S dvije pobjede Željo bi bio siguran u Evropi, a prema nekim kalkulacijama možda bude potrebno i manje bodova.