Ofanziva na Bilinom Polju
57

Prosinečki pred duel s Finskom: Svjesni smo da je sutra odlučujuća utakmica

E. M.
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na večeras održanoj konferenciji za novinare na Bilinom Polju protiv Finske je najavio ofanzivnu igru protiv Finske.

Prosinečki je na konferenciji za novinare kazao da bi pobjeda bila velika prednost naše reprezentacije na putu kvalifikacija.

"Evidentno je da je tako i samim tim nama samo pobjeda nešto znači. Oni s nekim bodom ili pobjedom su već na Evropskom prvenstvu. Sutra nemamo šta drugo nego dati sve od sebe i pobijediti u utakmici kako bismo bili u utrci. Mi smo nažalost izgubili bodove koje smo razmišljali da ćemo imati, ali sutrašnja utakmica o svemu odlučuje da li BiH ima šanse ili ne", kazao je Prosinečki.

Dodao je kako je već odlučio kojih 11 igrača će istrčati na teren, ali i da su puno radili na tome da izostanak Džeke ne bude primjetan.

"Naravno da imam i imamo. Neko će morati zamijeniti Edina. Puno smo radili na tome kroz ovu sedmicu, imali smo puno vremena i znam kojih prvih 11 ću izvesti na teren i dati sve od sebe. Znamo ko će početi, imamo dobrih zamjena koje mogu dati svoj impuls igri, kako god budemo igrali. Nakon toga cijela ekipa mora biti zajedno da bi napravila dobar rezultat", izjavio je naš selektor.

Poručio je kako su svi svjesni situacije u kojoj se nalaze, i igrači i stručni štab, te da je sutra odlučujuća utakmica u kojoj očekuju da inat uradi svoje.

"Znamo u kojoj smo situaciji. Svjesni smo i igrači i stručni štab da je sutra odlučujuća utakmica. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe i ako budemo na razini na kojoj smo bili, možemo se nadati dobrom rezultati. Kada nas se otpiše, postoji inat, i vjerujemo da će se probuditi u svima nama da možemo napraviti dobar rezultat i igru. Očekujemo podršku od navijača, i sutra zbog cjelokupne situacije i navijača želimo biti što bolji", zaključio je Prosinečki te dodao kako se vratio jer vjeruje da BiH može otići na veliko takmičenje.