Najveća potražnja u Evropi
0

Prodano 800 hiljada ulaznica za SP

Totalsport
Južnoafrička Republika sljedeće će godine biti nogometni centar svijeta. Svjetsko prvenstvo koje će se ondje održati prva je nogometna smotra u jednoj afričkoj zemlji.

Organizatori turnira ne strahuju da će posjećenost biti na očekivano visokoj razini, budući da je za sada prodano oko 800 hiljada od ukupnih 3.2 milona ulaznica. Što se same potražnje tiče ona je, očekivano, najveća u Europi, a tek nešto manji interes zabilježen je u Sjedinjenim Američkim Državama. Od ukupnog broja prodanih ulaznica njih 240 hiljada prodano je na Crnom kontinetu, na kojem najveći interes za odlazak na tribine pokazuju stanovnici Gane.

Trenutačna prodaja zadovoljava Dannyja Jordaana, prvog čovjeka Organizacijskog odbora SP-a 2010. godine.

  • Uopće ne sumnjam da će sve ulaznice biti razgrabljene - tvrdi Jordaan, kojeg od prodaje ulaznica više zabrinjava kapacitet smještaja, te mu ovoga mjeseca slijedi sastanak s tamošnjim ministrom turizma ne bi li se i to pitanje riješilo.

Također, važno će biti i pitanje transporta, no o tome će se razmišljati nakon ždrijeba natjecanja, što je Jordaan prokomentirao dajući do znanja da nije isto igra li u tom trenutku "Engleska ili Trinidad i Tobago, odnosno Slovenija".

  • Broj navijača koji prate reprezentaciju odredit će potrebe transporta - zaključio je.