Nogomet
26

Prodaja ulaznica za utakmicu protiv Kipra: Nema gužve u Sarajevu, u Zenici redovi

Piše: D. B.
Sarajevo (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Danas je na 22 prodajna mjesta u BiH počela prodaja ulaznica za prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, koju BiH na stadionu "Bilino Polje" u Zenici igra protiv Kipra 9. septembra od 20:45 sati.

U Sarajevu danas pred poslovnicom Centrotoursa nije bilo gužve, a zadovoljstvo normalnim tokom prodaje je izrazio direktor Muamer Lutvić.

"Drago mi je da nema gužvi i da prodaja ide normalnim tokom. Jedna osoba može kupiti tri karte, jutros nije bilo gužve, a nema je ni sada. Jedno je sigurno, sve ulaznice će biti prodane. Ono što preporučujemo navijačima je da karte kupuju sada, a ne uoči same utakmice. Očekujemo da će ulaznice biti prodane tokom dana na svim prodajnim mjestima, osim možda u Sarajevu. Imamo 22 prodajna mjesta i prema sadašnjoj situaciji, karte će ubrzo biti prodane", rekao je Lutvić.

Ipak, iako gužve nema, zainteresiranih navijača itekako ima.

"Redovno pratim reprezentaciju, idem na gotovo svaku utakmicu. Nije mi teško otići bilo gdje, jer je reprezentacija iznad svega. Što se tiče rezultata, očekujem pobjedu, bez obzira na promjene. U timu postoji jedinstvo, tako da sam siguran da će na čelu sa selektorom Safetom Sušićem smoći snage za dobar rezultat, pobjedu 3:0. Golove bi mogli dati Džeko, Ibišević i Pjanić", rekao je Husejin Bečić, penzioner iz Sarajeva.

"Kada reprezentacija igra u Zenici, idem na svaku utakmicu, a što se tiče gostovanja, to je malo rjeđe, najviše zbog finansija. Rezultat je teško prognozirati, ali s obzirom na naš kvalitet, realno je očekivati pobjedu", kazao je Muharem iz Sarajeva.

Na "Bilinom Polju" će biti i onih koji će prvi put s tribina bodriti Zmajeve.

"Ovo će biti prvi put da ću reprezentaciju gledati s tribina stadiona. Ranije sam pratila utakmice putem TV ekrana. Očekujem da će naši momci uložiti dosta truda i dobro odigrati protiv Kipra", izjavila je Vasvija iz Sarajeva.

Za razliku od Sarajeva, u Zenici je interesovanje dosta veće, pa je red znatno duži.

Imajući u vidu kapacitet stadiona "Bilino Polje" na kojem će biti odigrana utakmica, a uvažavajući i sigurnosni aspekat, štampano je 11.000 ulaznica, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever).

Četiri hiljade karata je rezervisano za potrebe Nogometnog saveza BiH i reprezentativce.

Nogometna asocijacija Kipra dobila je 120 ulaznica za svoje navijače, koji će biti smješteni u dijelu zapadne tribine prema tribini sjever.