Ružne scene
46

Procurio šokantan video s proslave titule, Milanovi ultrasi šamarali svoje navijače

N. K.
Ružne scene s proslave titule (Foto: Screenshot)
Ružne scene s proslave titule (Foto: Screenshot)
Najvatreniji navijači Milana okomili su se na vlastite fanove brutalnim nasiljem tokom proslave osvajanja naslova u Seriji A.

Milan je u nedjelju prvi put nakon 11 godina postao prvak Italije zahvaljujući pobjedi od 3:0 na gostovanju kod Sassuola.

Mnogi navijači učestvovali su potom u invaziji na teren kako bi proslavili ovaj uspjeh, ali to se nije svidjelo najžešćim Milanovim ultrasima.

Dok su navijači pokušavali napustiti teren nakon invazije, grupa koja je stajala kraj izlaza počela ih je nasilno šamarati i udarati.

[TWITTER]1528813165034844162[/TWITTER]

Na snimcima se može vidjeti kako nasilnici teškom silom udaraju svoje "suborce", a pojedini italijanski mediji navode da je to učinjeno zbog toga što nisu ispoštovali dogovor.

Neki od onih koji su bili napadnuti bili su potpuno nesvjesni dešavanja dok su pokušavali proslaviti trenutak krunisanja svoje ekipe.

Italijanski ultrasi su poznati po svojoj strasti, ali bilo je ranije i ozbiljnih problema s nasiljem i rasizmom.

Incident je zasjenio ono što je trebalo biti vrijeme čistog ushićenja za navijače Milana koji su do naslova došli tako što su nadmašili svog lokalnog rivala Intera za samo dva boda.