Posljednji dogovori
0

Procurila fotografija iz Katara: Xavi uskoro postaje trener Barcelone

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa Barcelone spremna je završiti dogovor s Xavijem Hernandezom i njegovim trenutnim klubom Al-Saddom i prema izvorima Fabrizija Romana, samo je pitanje vremena kada će on postati novi trener katalonskog kluba.

Romano je prenio fotografiju španskog Mundo Deportiva na kojoj se vide agenti Rafa Yuste i Mateu Alemany s agentom Xavija, a navodi da se da današnjem sastanku, iako su to čelnici Al-Sadda tražili, nije prisustvovao predsjednik Joan Laporta.

Od ranije je poznato da je Xavi glavni kandidat da zamijeni Ronalda Koemana na klupi Barcelone, a čelnici Barcelone oduševljeni su onim što je Xavi u prethodne dvije i po godine uradio na čelu ovog kluba iz Katara, što mu je najbolja preporuka da ga imenuju za novog šefa stručnog štaba.

Navodi se da čelnici katalonskog kluba vjeruju u njegov beskompromisni stil igre baziran na posjedu lopte te duboko razumijevanje načina na koji je Barcelona igra.

Al-Sadd u ovom trenutku igra utakmicu protiv Al-Duhaila, a mnogi vjeruju da je ovo posljednja utakmica Xavija na klupi ovog kluba te da će u narednim danima preuzeti Barcelonu.