Nogomet
608

Pročitajte čestitku Manchester Uniteda upućenu FK Sarajevo povodom 70. godišnjice kluba

Piše: E. B.
Evropski gigant Manchester United i službeno je čestitao 70. rođendan Fudbalskom klubu Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba iz mančesterskog kluba.

Ljubaznošću PR odjela Manchester Uniteda dobili smo čestitku koju je izvršni potpredsjednik engleskog kluba Ed Woodward naslovio na ime generalnog direktora aktuelnog prvaka BiH Dine Selimovića, a koju prenosimo u cijelosti.

"Dragi Dino,

U ime svih u Manchester Unitedu - uprave, igrača, uposlenika i navijača, čestitam FK Sarajevo 70. godišnjicu.

Ovo je značajna godišnjica u klupskoj historiji i nadam se da će to klub i navijači adekvatno proslaviti.

Znam da se Sir Bobby Charlton sjeća utakmica Kupa šampiona naša dva kluba iz 1967. godine. Ispostavilo se da je to bila historijska sezona za Manchester United jer smo tada prvi put osvojili Kup šampiona.

Nadam se da ćemo se uskoro ponovo sresti - u Ligi prvaka!", piše u čestitki upućenoj FK Sarajevo.

Podsjetimo, Manchester United je 1967. godine izbacio Sarajevo u osmini finala Kupa šampiona. Na Koševu pred 40.000 gledalaca u prvoj utakmici 15. novembra rezultat je glasio 0:0, dok je u revanšu na Old Traffordu 29. novembra Manchester slavio 2:1.

Golove za United su postigli Aston i Best, dok je strijelac za Sarajevo bio Delalić. Posebno je kontroverzan bio gol legendarnog Besta s obzirom na to da su igrači Sarajeva tvrdili da je lopta bila van terena prije postizanja pogotka.

Fudbalski klub Sarajevo je osnovan 24. oktobra 1946. godine, a prošle godine je prijateljskom utakmicom protiv Galatasaraya počeo obilježavanje 70. rođendana kluba.