Izjave nakon meča
30

Prljača: Za Čelik je svaka utakmica kvalifikaciona; Bonić: Ovo je naš maksimum

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Trener Čelika Edin Prljača bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe u Vitezu rezultatom 4:0 dok je njegov kolega s druge strane Ivica Bonić istakao da je ovo maksimum koji njegov tim može pružiti.

Prljača je nakon meča rekao da je znao da Vitez igra tvrdo i da primaju malo golova, te kako je njegov tim slavio zahvaljujući posvećenosti koju su pokazali.

"Pribojavali smo se Viteza koji igra tvrdo i prima jako malo golova. Pored toga, ovaj teren nije uslovan za igru, ali kada ekipa ima volju, želju i sve ono što krasi jednu nogometnu ekipu, onda utakmica ovako završi. Čestitam Vitezu na korektnoj igri i sve čestitke mojim igračima", kazao je Prljača, a nakon toga nastavio:

"Svaka utakmica je za Čelik kvalifikaciona, idemo od utakmice do utakmice i tako se postavljamo. Ipak, moramo gledati malo u daljinu, ova utakmica je već arhivirana i okrećemo se utakmici protiv Mladosti", kazao je Prljača nakon meča.

S druge strane, trener Viteza Ivica Bonić rekao je da je teško bilo šta reći poslije ovakvog poraza i da je ovo maksimum koji Vitez može pružiti.

"Teško je bilo šta reći poslije ovakvog poraza. Zabili smo sami sebi tri gola, pokušali smo se vratiti u igru, ali nismo došli u situaciju da ugrozimo gol Čelika. Očigledno je da je ovo naš maksimum", rekao je Bonić.