Meč Olimpika i Borca
0

Prljača najavljuje "tricu" u svom debiju

Sarajevo-x.com
U utakmici 14. kola Premijer lige BiH u fudbalu, igrači Olimpika će u nedjelju odmjeriti snage sa Borcem iz Banja Luke. Bit će ovo prva zvanična utakmica koju će Olimpik sa klupe predvoditi novi šef strucnog štaba, Edin Prljača. Podsjetimo, svoj debi Prljača je imao u prijateljskoj utakmici sa Famosom iz Vojkovića, a koju su Vukovi dobili sa 3:1.

" Utakmica sa Famosom mi je bila dobra prilika da steknem uvid u kakvoj su formi moji igrači, a moram priznati i da mi je pauza zbog reprezentativnih nastupa dobro došla da izanaliziram ekipu i da je pripremim za nedjeljnji meč", rekao je Prljača.

Kaže kako dobro poznaje ekipu Borca, te kako smatra da Olimpik može do novih domaćih bodova.

"Izanalizirali smo igru Borca, koji ima jako dobar tim, što uostalom pokazuje i visoka pozicija koju zauzimaju na tabeli, ali s druge strane ni mi nismo loši. Bit ćemo oslabljeni neigranjem Vidovića, koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona, ali imamo dovoljno igrača koji mogu uskočiti na njegovo mjesto. Raduje me i dobra igra našeg Muhameda Subašića, koji je je za mladu reprezentaciju protiv Velsa odigrao odlično i time pokazao zašto se na njega gleda kao jednu od najvećih fudbalskih nada u Bosni i Hercegovini", kaže Prljača.

Pored već pomenutog Vidovića, upitan je i nastup Nikole Kolarova koji je gripozan, ali se u stručnom štabu Olimpika ipak nadaju da će biti spreman da odigra utakmicu protiv kluba čije je boje branio u prošloj sezoni.

Inače, za ovu utakmicu je uprava Olimpika odredila jako prihvatljive cijene karata. Tako će ulaz na sjevernu tribinu kostati 3, a na zapadnu 5 KM.

Meč se igra u nedjelju u 13 sati na stadionu Grbavica, uz direktan televizijski prijenos na TVSA.