Karim Ziani
0

'Priznajem da sam bio pregrub prema Džeki'

Sarajevo-x.com
Foto: CITYPRESS24
Foto: CITYPRESS24
Alžirski internacionalac Karim Ziani u razgovoru za Le Buteur izjavio je da je svađa na treningu Wolfsburga između njega i fudbalera Edina Džeke bila "prenapuhana" u njemačkim medijima. Tvrdi da su se on i njegov kolega iz Bosne i Hercegovine u jako dobrim odnosima rastali nakon spornog treninga.

"Mislim da je cijela stvar prenapuhana. To je bila obična prepirka između dvojice fudbalera, a to je nešto što se dešava u svakom klubu. Čak štaviše, i prije završetka treninga sve je bilo uredu, rukovao sam se sa Džekom u prisustvu trenera i drugih igrača", objasnio je on.

U međuvremenu, ovaj playmaker priznao je da je njegova reakcija bila previše gruba, te da je dopustio da ga savlada nervoza i bijes. On se, naime, teško privikava na novu sredinu u Njemačkoj, posebno tokom svetog mjeseca Ramazana kada se posti od zore do sumraka.

"Startovao sam na Džeku dvaput. Priznajem da sam bio grub, ali ne slažem se da je to bilo dovoljno da me napadne. Čim sam shvatio šta će uraditi, odbranio sam se tako što sam ga udario dvaput", kazao je Ziani.

Još jednom je naglasio da Ramazan u Njemačkoj jako teško provodi.

"Ne mogu da se priviknem na novu hranu, ne govorim jezik, živim sam u hotelu... Sve me to jako puno pritišće", priznao je on.