Tim ide u Crnu Goru
2

Pripreme Radnika počinju 10. januara, najavljeni odlasci i dolasci igrača

Klix.ba
FK Radnik Bijeljina započinje pripreme za novu sezonu 10. januara kada će na Gradskom stadionu biti održana prozivka nogometaša i konferencija za medije s početkom u 11 sati.

Prvi dio priprema će biti obavljen u Bijeljini, a završne pripreme za nastavak sezone će biti provedene u Crnoj Gori od 29. januara u trajanju od 10 dana. Ekspedicija Radnika će kao i nekih prethodnih sezona biti smještena u apartmanima Monaco u Rafailovićima, zahvaljujući članu UO kluba Ljubomiru Steviću.

"Naš klub još uvijek traži rivale za prijateljske utakmice i u Bijeljini i u Crnoj Gori, pri čemu je stručni štab insistirao da sve utakmice budu odigrane na terenima sa prirodnom podlogom. Ono što je poznato jeste da će generalnu provjeru pred početak proljećnog dijela prvenstva naš tim imati sa OFК Bačka Palanka, članom Super lige Srbije", saopćeno je iz kluba.

Zasadajoš uvijek nema promjena u igračkom kadru, iako se vode razgovori u vezi s dolascima, ali i odlascima iz kluba. Za sada je tabor Plavih napustio dugogodišnji fizioterapeut Srećko Bencun, koji je na klupi prvog tima bio na više od 1.000 utakmica.