Nogomet
552

Priprema se gradilište na Grbavici, izgradnja istočne tribine počinje u ponedjeljak

Piše: D. B.
Priprema gradilišta na stadionu Grbavica počela je danas, a izgradnja istočne tribine počet će u ponedjeljak.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno iz FK Željezničar, Građevinsko preduzeće Butmir d.o.o je počelo pripremati gradilište na Stadionu Grbavica, gdje će u ponedjeljak početi izgradnja istočne tribine, nakon što Plavi u subotu odigraju posljednju utakmicu polusezone u Premijer ligi BiH protiv zeničkog Čelika.

Klub je ranije predao svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole, koja treba stići do 5. decembra.

FK Željezničar posjeduje dio sredstava potrebnih za izgradnju istočne tribine, a ostatak će biti prikupljen akcijom "Izgradimo istočnu tribinu", kroz donacije i podršku Općine Novo Sarajevo, Grada Sarajevo, Kantona Sarajevo i sponzora.

Kada je riječ o akciji "Izgradimo istočnu tribinu", klub s Grbavice svim zainteresovanim nudi mogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica koje će važiti za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar (Premijer liga, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice).

Cijena desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu iznosi 1.000 KM (uključujući i PDV), a svi prihodi ostvareni na ovaj način će se deponovati na poseban račun, koji će biti korišten radi prikupljanja sredstava za finansiranje izgradnje istočne tribine (UniCreditBank 3389 0022 0803 0216). Željezničar će redovno, prema već ustanovljenoj praksi, informisati javnost o toku akcije i iznosu prikupljenih sredstava. Uplate se mogu vršiti i na rate.

Kada bude završena, istočna tribina će primati blizu 4.500 gledatelja.