Član kraljevske porodice
0

Princ William s tribina gleda duel Zrinjskog i Aston Ville u Birminghamu

D. P.
Princ William u društvu Villinog povrijeđenog kapitena Tyronea Mingsa (Foto: Screenshot)
Princ William u društvu Villinog povrijeđenog kapitena Tyronea Mingsa (Foto: Screenshot)
Princ William svečani je gost na Villa Parku u Birminghamu gdje se večeras igra evropska utakmica između Aston Ville i Zrinjskog u Konferencijskoj ligi.
Ekipu Zrinjskog u utakmici uživo vjerovatno nikada nije gledao svečaniji gost. Prvak Bosne i Hercegovine večeras ima čast da u Konferencijskoj ligi gostuje Aston Villi, a slavni engleski klub ima pregršt popularnih navijača širom svijeta.

Najpopularniji navijač Aston Ville je princ William, koji nerijetko posjećuje stadion Villa Park i gleda uživo utakmice. Ni večeras nije želio propustiti evropski duel pa tako iz svečane lože gleda okršaj svog tima i prvaka BiH.

Tako su u prošlosti viralni bili snimci kako se princ raduje i skače na golove Aston Ville, što možda i nije bilo drago navijačima rivalskih klubova iz Engleske. Nema dileme da će biti sretan i ukoliko Lavovi iz Birminghama dođu u vodstvo protiv Zrinjskog.

Kao nekadašnji prvak Evrope i jedan od najvećih engleskih klubova gledajući historiju, Aston Villa je oduvijek bila magnet za fanove. Uz princa Williama, izdvaja se slavni glumac Tom Hanks, koji je znao biti svečani gost na Villa Parku.

Inače, duel Aston Ville i Zrinjskog počeo je u 21 sat. Mostarci su u prvom duelu slavili protiv AZ Alkmaara rezultatom 4:3, dok je Villa poražena na gostovanju Legiji.