Konačno se oglasio
20

Primož Roglič pokazao uznemirujuće rane po cijelom tijelu nakon teškog pada u Baskiji

D. P.
Roglič je jedan od teže povrijeđenih (Foto: Instagram/Screenshot)
Roglič je jedan od teže povrijeđenih (Foto: Instagram/Screenshot)
Jedan od najboljih biciklista svijeta Primož Roglič objavio je fotografije nakon teške nesreće koju je doživio zajedno s još 11 biciklista na Touru de Baskia.

Roglič je bio jedan od teže povrijeđenih nakon što je 12 biciklista doživjelo težak pad na 33 kilometra prije cilja u četvrtoj etapi Baskije, ali na svu sreću, nije prošao teško kao neki od kolega.

Njegov kolega i veliki rival Jonas Vingegaard prošao je sa slomljenom ključnom kosti, nekoliko slomljenih rebara i takozvanim puknućem pluća, dok je ključnu kost slomio i slavni Belgijanac Remco Evenepoel.

Roglič je otežano hodao nakon pada te se dugo nije oglašavao, a sada je konačno objavio niz fotografija na kojima se vide uznemirujuće povrede. Riječ je o ranama po cijelom tijelu koje su nastale prilikom pada.

Uznemirujuće fotografije možete pogledati ovdje.

"Sjećanja na treću i četvrtu etapu Itzulije. Osjećam se malo bolje i svima želim brz oporavak. Vidimo se na cesti", poručio je Roglič.

Svega 80 dana ostalo je do Tour de Francea i vidjet ćemo koji će od biciklista moći da nastupi. Vingegaard, koji bi trebao braniti titulu na Tour de Franceu, ima najmanje izglede da se oporavi do takmičenja, ali je optimističan i nada se povratku.