{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Primitivci pokušavaju oskrnaviti naš ponos"

S
26.8.2009. u 08:03
0
78
"Primitivci pokušavaju oskrnaviti naš ponos"
0
"Primitivci pokušavaju oskrnaviti naš ponos"
Foto: Sarajevo-x.com
Nakon članka na našem portalu u kojem smo pisali o problemu šaranja ćiriličnih natpisa na saobraćajnim znacima od Sarajeva do Graničnog prelaza Doljani, na našu adresu stigao je oštar demant Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar i navijačke grupe "The Maniacs 1987", čijom su se kraticom vandali koristili.
Naime, kako se može primijetiti, na nekim od spornih znakova stoji upravo "TM", a u našoj zemlji tim slovima najčešće se koriste upravo popularni "Manijaci". Ipak, oni kategorično negiraju bilo kakvu upletenost u ovaj čin.

"Udruženje navijača FK Željezničar u BiH - TM 1987 i navijačka grupa The Maniacs 1987. sa ogorčenjem odbacuju primitivni čin šaranja ćirilićnih natpisa sprejevima na saobraćajnim znakovima u BiH, a pogotovo onih u okolini Sarajeva. Na nekim znakovima zlobnici i primitivci su dodali i obilježja naše grupe, pokušavajući na taj način oskrnaviti ono čime se naša grupa već više od dvije decenije ponosi - poštivanje svih kulturnih obilježja i naroda u BiH, te zajedništvo unutar grupe bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost", poručuju navijači Želje koji su, kako dalje navode, tokom jučerašnjeg dana obišli lokacije u okolini Sarajeva i lično se uvjerili u postojanje znaka njihove grupe na pojedinim saobraćajnim znakovima.

"Također smo utvrdili da niko od naših pripadnika nije učestvovao u tom primitivnom činu, niti iko ima pravo da u svoje lično ime ostavlja potpis najbrojnije navijačke grupe u BiH", ističu "Manijaci" i izražavaju iznenađenje da ih se uopšte dovelo u vezu sa počiniocima ovog čina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: