Traži ga Juventus
37

Prijetnje iz Sjeverne Koreje: Pojavi se na TV-u i odmah dolaziš nazad

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Perugije porijeklom iz Sjeverne Koreje Han Kwang-song ne smije zadržati platu za sebe, a bez obzira što se radi o igraču čije igre prati slavni Juventus, nedavno se nije smio pojaviti u jednoj TV emisiji.

Ovaj nogometaš igrajući za Cagliari u prošloj sezoni postao je prvi Sjevernokorejac koji je postigao pogodak u Seriji A, a s obzirom na to da je vezan ugovorom do 2020. godine s ovim timom, ove sezone nastupa u Perugiji na posudbi.

Kwang-song je jedan od deset igrača iz Sjeverne Koreje koje je ova država ponudila Italiji da se razvijaju u Evropi, a zajedno sa svojim kolegama, nije smio zadržati zarađenu platu za sebe.

"Niko ko radi izvan granica Sjeverne Koreje ne smije zadržati platu za sebe", poručili su iz ove zemlje bez obzira što su i Cagliari i Perugia tražili da novac ide direktno njemu. Na kraju, njihova želja je usvojena, ali niko ne zna gdje novac ide dalje.

Novi problemi za ovog igrača pojavili su se prije nekoliko dana kada je trebao gostovati na jednoj TV emisiji.

"Zvali su iz jednog ministarstva i blokirali sve. Pregovori nisu bili mogući jer je Pyongyang isključivo želio pričati s Hanom. Prijetili su mu da će ga vratiti u Sjevernu Koreju ako se pojavi na TV-u. Naravno, preplašio se", kazao je predsjednik Perugije Massimilaino Santopadre.

Han Kwang-song rođen je 11. septembra 1998. godine, a već sa 20 godina svojim igrama privukao je pažnju Juventusa, ali i Fiorentine, koji prate njegove igre. Njegovo nogometno znanje nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje, a jedan poziv može ga vratiti u Sjevernu Koreju.