Mnogo veći od prikazanog
11

Prijetli li Crvenoj zvezdi bankrot: Srbijanski mediji otkrili nevjerovatan dug

H. H.
Zvezdi je navodno upitna i licenca za nastup u Evropi (Foto: FK Crvena zvezda)
Zvezdi je navodno upitna i licenca za nastup u Evropi (Foto: FK Crvena zvezda)
Prema pisanju srbijanskog portala direktno.rs, FK Crvena zvezda prijeti bankrot jer beogradski klub ima dug veći od 73 miliona eura.

Navodno, Zvezdine finansije provjeravaju i stručnjaci iz BDO-a, jedne od najvećih svjetskih mreža kompanija koje pružaju usluge iz oblasti revizije, računovodstva, poslovnog i poreznog konzaltinga, ali iz kluba izbjegavaju govoriti o dugovima koje imaju.

Prema službenom finansijskom izvještaju Agencije za privredne registre (APR), dugovi Zvezde zaključno s 31. decembrom 2020. godine iznosili su 61.761.000 eura, a sada su veći od 73 miliona eura.

Direktno.rs tvrdi da su Zvezdi oproštena dva kredita od Agrobanke i Marfin banke, a oni su iznosili 22,5 miliona eura, što znači da je beogradski klub sada mogao imati dugove veće od 84 miliona eura.

Isti portal upozorava na to da Zvezdi prijeti bankrot zbog finansijskog izvještaja koji je uradio BDO, a u četvrtak je uplaćena jedna plata, dok dug sa platama i premijama prema igračima je oko 10 miliona eura.

"Finansijski izvještaj ne može se skrivati dovijeka, o ovome se priča na forumima, nervoza i strah je sve prisutniji kod Zvezdaša, realno je da sa katastrofalnim brojevima slijede tektonski poremećaji u Crvenoj zvezdi", piše direktno.rs.

Uzimajući u obzir sve dugove, dobijanje licence će biti čudo za FK Crvena zvezda, a zabrana transfera tj. dovođenja igrača možda nastupi već na zimu, tvrdi srbijanski portal.

Konačno, sve ukazuje da će se do kraja godine dug povećati i iznositi preko 90 ili čak 100 miliona eura.