Navijači su reagovali
55

Prije šest mjeseci slavili su titulu u Italiji, a sada su potpuno osramoćeni

D. P.
Psovke i uvrede za igrače Napolija (Foto: Screenshot)
Psovke i uvrede za igrače Napolija (Foto: Screenshot)
Samo šest mjeseci nakon što su ispisali bajku i postali prvaci Italije, nogometaši Napolija doživjeli su pravu katastrofu i nalaze se na devetom mjestu u Seriji A.

Iz utakmice u utakmicu Napoli doživljava različita poniženja, a posljednji alarm za uzbunu je današnji poraz u Torinu. Istoimeni domaćin je slavio rezultatom 3:0 i najvjerovatnije nanio aktuelnim prvacima Italije najteži poraz u novoj sezoni.

Navijači Napolije prije tačno šest mjeseci slavili su Scudetto, no danas su zasuli svoje igrače uvredama, bakljama i prijetnjama nakon teškog poraza u Torinu.

Tako je upitno i ko će voditi Napolitance u narednom periodu. Luciano Spalletti je donio titulu pa otišao, a nakon njega je došao i smijenjen je Rudi Garcia.

Nakon njega, došao je Walter Mazzarri i on bilježi još gore rezultate te je neminovan rastanak i s njim. Ko bi mogao spasiti Napoli u ovom trenutku, još nije poznato.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka u Torinu, navijači Napolija pozvali su svoje igrače i potpuno ih osramotili. Poslali su im brojne poruke, a najviše postiđeni bili su Kvicha Kvaratskhelia i Gianluca Gaetano.