Pobjeda protiv Zemuna
77

Prije 29 godina Velež je posljednji put odigrao domaću utakmicu Pod Bijelim brijegom

E. B.
Na današnji dan prije 29 godina Fudbalski klub Velež je odigrao posljednju utakmicu kao domaćin na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Tog 15. marta 1992. godine Velež je dočekao Zemun i slavio je rezultatom 2:0 i niko nije ni mogao slutiti da će to biti posljednji put da je Velež dočekao neku ekipu na stadionu koji im je bio dom od 1958. godine.

"Na današnji dan, 1992. godine, FK Velež je odigrao posljednju utakmicu kao domaćin na stadionu Pod Bijelim brijegom. Tog 15. marta, 1992. godine, Velež je ugostio Zemun i upisao pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Juričić i Jedvaj. Na teren su tada istrčali: Pudar, Gosto, Glogovac, Čampara, Bejatović (S. Musa), Jedvaj, Beširević, Karabeg (Pušić), Juričić, Maslovar i Jokišić. Trener je bio Franjo Džidić. Da se ne zaboravi!", stoji u današnjoj objavi FK Velež.

Nakon tog susreta Velež je odigrao još samo meč protiv Spartaka u Subotici u okviru prvenstva Jugoslavije, a nakon višednevnog povratka u Mostar igrači su 7. aprila na stadionu Pod Bijelim brijegom posljednji put ušli u svlačionicu gdje su posljednji put ostavili opremu na pranje i nikad se više nisu vratili da je obuku.

Nakon toga stadion je počeo koristiti HŠK Zrinjski i od tada je Velež Pod Bijeli brijeg dolazio samo kada gostuje kod Plemmića.