Briljirao u Werderu
82

Prije 13 godina Brazilac Diego je postigao fantastičan pogodak sa 62,5 metara

K. H.
Na današnji dan prije tačno 13 godina brazilski nogometaš Diego postigao je izuzetno lijep pogodak za tadašnji klub Werder iz Bremena protiv Alemannije Aachen sa čak 62,5 metara udaljenosti.

Werder je te sezone završio na trećem mjestu na tabeli sa 66 osvojenih bodova, šest više od Bayerna koji je bio četvrti, dva manje od drugoplasiranog Schalkea i četiri manje od Stuttgarta koji je postao prvak Bundeslige u toj sezoni.

U pomenutom meču koji je odigran između Werdera i Alemannije 20. aprila 2007. godine domaći tim upisao je pobjedu rezultatom 3:1 čime je tada zadržao šanse za osvajanje titule prvake, a Diego je postigao jedan od najljepših pogodaka u sezoni.

Kako je Werder imao vodstvo od 2:1, svi gostujući igrači krenuli su u napadu, izgubili su loptu, a onda je Diego fantastičnim udarcem sa 62,5 metra pogodio praznu mrežu i osigurao svom timu tri važna boda.

Njemački klub je te sezone igrao zaista sjajno i pored trećeg mjesta u Bundesligi stigli su do polufinala Kupa UEFA, a ranije su ispali iz grupne faze Lige prvaka. Sezonu ranije završili su na drugom mjestu, dvije godine ranije na trećem, dok su u sezoni 2003-2004 postali prvaci Njemačke.

Diego je u pomenutoj sezoni postigao 13 pogodaka, a tokom karijere igrao je za za Santos, Porto, Juventus, Wolfsburg, Atletico Madrid, Fenerbahče i Flamengo. Za reprezentaciju Brazila upisao je 34 nastupa uz četiri postignuta pogotka.