Nogomet
0

Prijateljski nogometni susret BiH-Hrvatska 22. augusta na Koševu

FENA
Iako je prijateljska nogometna utakmica BiH-Hrvatska praktično bila dogovorena za mart ove godine, odigrat će se definitivno 22. augusta 2007. na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, saopćeno je u utorak iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Susret je dogovoren u utorak nakon višesatnih razgovora sa predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i generalnim tajnikom Zorislavom Srebrićem, delegcije NS/FS BiH koju su predvodili potpredsjednik Iljo Dominković i direktor reprezentativnih selekcija Anmed Pašalić. usaglasila je definitivno da se ovaj susret odigra 22. avgusta 2007. na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Stav obje delegacije bio je da se utakmica odigra u najjačem sastavu, a obje strane su insistirale na domaćinstvu. Naizad, prihvaćeno je rješenje da BiH bude domaćin a potpredsjednik Iljo Dominković je rekao:

"Našli smo kompromisno rješenje. Mi smo željeli utakmicu u Sarajevu kako bi sportskoj javnosti pružili zaista jedan nogometni spektakl, ali s obzirom na okolnosti i zahtjeve koje ima Hrvatski savez prihvatili smo da se susret odigra u kolovozu ove godine".

"Jako nam je važno da u najjačem sastavu odigramo utakmicu sa BiH. Naravno, mi smo insistirali da se taj susret odigra kod nas ali naizad smo pronašli rješenje koje zadovoljava obje strane. U ovom trenutku mi imamo deset povrijeđenih igrača i sigurno da će se neki od njih oporaviti za kvalifikacionu utakmicu sa Makedonijom. Međutim, imamo zahtjeve njihovih klubova da se odmah vrate jer imaju već dogovorene obaveze. Sučeljavajući argumente za i protiv dogovorili smo da je prihvatljivije da se utakmica igra 22. kolovoza procjenjujući da je to termin koji garantira dobre vremenske uvjete ali i kompletnost našeg sastava", mišljenje je predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.